obchodní akademie český těšín

Silový čtyřboj - republikové finále

Naše škola se opět prosadila do republikového finále v silovém čtyřboji

Po úspěšném vítězství v krajské soutěži si naši studenti vybojovali místo mezi elitou na republikovém finále, které se konalo na Střední škole techniky a služeb v Karviné, tradičním pořadatelem této prestižní události.

Soutěž probíhala ve dvou dnech plných fyzických výzev a napětí. V čtvrtečním odpoledni čekaly chlapce shyby a děvčata vrhala plným míčem vzad. I přes silnou konkurenci 17-ti nejlepších týmů se naše dívky dokázaly umístit mezi lepší polovinu, což jim zajistilo výhodné startovní pořadí pro následující den.

Naše slečny si stanovily ambiciózní cíl překonat hranici 200 bodů pro jednotlivce, aby mohly konkurovat nejlepším sportovkyním. Verča, která již tuto hranici překonala, chtěla také na lepší umístění. Při šplhu dosáhla Klárka Paszová vynikajícího výkonu pod 4 sekundy, zatímco Verča Belásová, Aga Martynková a Kamča Škanderová se trochu potýkaly s elektrickým spínačem startu. V trojskoku pak všechny dívky předvedly solidní výsledky a v sed-lezích se každá z nich dokázala vylepšit o několik bodů.

Chlapci přijeli ve změněné sestavě oproti krajské soutěži, ale i přesto dokázali obstát na výborné úrovni. Zkušený čtyřbojař Filip Kujava a náhradník Matěj Tumlíř museli ze zdravotních důvodů vynechat soutěž, což otevřelo prostor pro nováčky Tomáše Sikoru a Adama Bystuse. Skvělé výkony předvedli také ostřílení borci Eda Zaucha a Dominik Heczko, přičemž Eda se svými 51 shyby vykouzlil neskutečný výkon a získal 1. místo v České republice.

Ačkoli stanovený cíl utekl Agátě a Kláře o pár bodíků, opět se posunuly výkonově vpřed, což se také podařilo Kamile. Veronika si podržela náskok nad děvčaty z týmu, i když nebyl její nejšťastnější den. Náš dívčí tým získal krásné 8. místo, zatímco chlapci dosáhli vynikajícího 6. místa mezi 15-ti dalšími družstvy.

Každou další soutěží naši sportovci dokazují svůj neustálý pokrok a odhodlání. Těšíme se na další sezónu, kde budou moci opět ukázat své schopnosti a bojovat o co nejlepší umístění. Držíme jim palce a věříme, že se jim podaří dostat se mezi republikovou elitu!

 

J. Sikorová, O.Zwierzyna, TV