I fiktivní obchodování může být zábavné

Na tradiční (v pořadí již 26. ročník) Regionálního veletrhu fiktivních firem přijelo obchodovat a poměřit své síly   16 fiktivních   firem (z toho 4 z naší školy). Přivítali jsme reprezentanty obchodních akademií z Orlové, Ostravy, Přerova, Frýdku-Místku a ze slovenské Čadce.

Žáky školy i pozvané hosty čekal pestrý den plný obchodování, soutěžení, ale také řada inspirativních přednášek a tematických workshopů které, byly pro žáky jedinečnou příležitostí načerpat inspiraci a nové poznatky.

Firmy se utkaly v soutěžích o nejlepší prezentaci a představení firmy v 90 sekundách v anglickém jazyce před odbornou porotou.  Kromě těchto kategorií byla udělena cena o nejlepší TOP produkt veletrhu. Proběhlo také online hlasování o nejlepší firemní logo a slogan. Na základě hlasování žáků naší školy byla pak udělena i cena publika. Konkurence soutěžících byla veliká a nebylo vůbec snadné vybrat ty nejlepší!

  Součástí doprovodného programu se stal také týmový workshop s podtitulem: Objev v sobě podnikatele, kde žáci prvních a druhých ročníků měli za úkol vymyslet vlastní podnikatelský nápad, graficky jej ztvárnit, jednoduše popsat, dále pak vytvořit vlastní logo a slogan. Koláže byly poté vystaveny v prostorách školy, na základě online hlasování opět proběhlo vyhodnocení těch nejlepších týmů a jejich kreativity.

Letošní ročník i letos prokázal, že fiktivní obchodování může být zábavné, a zároveň velmi motivující.

Podrobnější informace a reportážní příspěvky o kreativní atmosféře této obchodně-podnikatelské akce najdete v březnovém vydání školního časopisu MATES!

Mgr. Lenka Schajerová