obchodní akademie český těšín

Maturitní ples OA Český Těšín

Na 12. ledna 2024 se bezesporu těšili všichni maturanti Obchodní akademie Český Těšín, jejich rodinní příslušníci a přátelé a také mnozí absolventi naší školy. Přípravy probíhaly již dlouhé týdny dopředu, ale večer vše vyvrcholilo na maturitním plese organizovaném v třineckém společenském domě Trisia.

V 19,00 hodin moderátoři večera ples slavnostně zahájili a o chvíli později přivítali postupně všechny 3 třídy čtvrtých ročníků, kdy přišel na řadu nejočekávanější moment večera – nástup maturantů spolu s třídními učitelkami, aby byli všichni postupně slavnostně ošerpováni a uvedeni do stavu maturantského. Dívky v překrásných šatech doplněných šperky a profesionálně vytvořenými účesy; pánové slavnostně oděni ve slušivých oblecích. Po následném focení a tanci s rodiči již započalo všeobecné veselí. Nechybělo vystoupení tanečního páru, který předvedl, jak správně tančit standartní a latinskoamerické tance, a poté i bohatá tombola. O půlnoci nás maturanti ještě potěšili a rozesmáli svým půlnočním překvapením a poté se již do pozdních nočních (či brzkých ranních) hodin tančilo, zpívalo a veselilo.

Tento výjimečný večer byl speciálním a jedinečným pro každého maturanta. Vše se vydařilo, studenti si patřičně užívali překrásných slavnostních chvil, na které jim dozajista zůstaly jen ty nejlepší vzpomínky.

Mgr. Silvie Jančik