obchodní akademie český těšín

Volejbalová klání

Volejbal dívek

Soutěž odstartovala prvním zápasem, v němž se náš domácí tým postavil nejsilnějšímu soupeři ve skupině – polskému Gymnáziu. Naše hráčky šly do utkání s velkým nasazením a v prvním setu se jim podařilo získat náskok. Nicméně ve druhém setu polské Gymnázium ukázalo svou sílu a vyrovnalo stav. Zápas se stal napínavým a dramatickým, rozhodovaly detaily a momenty šikovnosti. I přes bojovný výkon domácího týmu si vítězství odneslo polské Gymnázium s konečným skóre 16:14.

V dalších utkáních si děvčata své silné postavení obhájily a pokonaly všechny zbývající českotěšínské dívčí týmy. Celkový výsledek volejbalového klání:

  1. Místo Polské Gymnázium
  2. Místo Obchodní akademie
  3. Místo České Gymnázium
  4. Místo SZŠ Agel
  5. Místo Albrechtova střední škola

Volejbal chlapců

Naši chlapci odehráli krásné zápasy. Úvodní zápas se nám nepodařil, Albrechtovu střední školu jsme sice porazili v prvním setu, ale zbytečnými chybami jsme dovolil set ještě zdramatizovat. V druhém setu za stavu 20:24 začal podávat Štěpán Nieslanik, který svými bombami vynutil vyrovnání skóre. Ovšem tento set jsme nezvládli, ani ten třetí. S polským gymnáziem jsme propadli. Psychická deka znamenala, že první set jsem jim nechali. V tom druhém jsme většinu času vyhrávali, ale nedotáhli. Vypadalo to na poslední místo. Ovšem proti českému gymnáziu jsme v třísetové bitvě vyhráli, přestože se nám opět nepovedl vstup do druhé setu. Poslední zápas jsme odehráli proti vítězi turnaje, SZŠ Agel. Hra byla velmi vyrovnaná. První set jsem vyhráli těsně, v druhém jsme před koncem ztratili vedení a muselo se jít do třetího setu. Kluci nechali na hřišti všechno, padali do střel, soustředili jsme se hlavně na hru extraligového protivníka Davida. Damián H. jej blokoval na síti, při jeho podání jsme zahustili příjem tak, abychom soupeři nedovolili bodově utéct. Krásná tečka za turnajem, kluci předvedli parádní výkon a blahopřejeme SZŠ Agel k historicky prvnímu vítězství v Poháru starosty.

Aktuální pořadí soutěže o Pohár starosty města

  1. Polské gymnázium im.J.S. 69 bodů
  2. Obchodní akademie 67 bodů
  3. SZŠ Agel 61 bodů
  4. Gymnázium J.B. 54 bodů
  5. Albrechtova střední škola 43 bodů