obchodní akademie český těšín

Podzimní projektové dny PASCH

V rámci 2denních podzimních projektových dnů PASCH jsme ve spolupráci s Čítárnou a kavárnou Avion absolvovali netradiční kreativní workshop ZEMĚ SKLENĚNÝCH LIDÍ, kterým nás provázel německý lektor a rodilý mluvčí Mitch Miller.

Celé dopoledne se stalo velkou výzvou pro tvůrčí práci s německým jazykem. Studenti druhých a třetích ročníků prezentovali představu vlastního fantasy – světa lidí a jejich života v něm.

Pracovali zábavnou formou celé dopoledne ve skupinách se slovní zásobou a vytvářeli sociogramy slov v souvislostech, řešili rébusy, odpovídali na otázky, vytvářeli vlastní příběhy, výtvarně zakomponovali své myšlenky do geografické mapy.  V závěru německo-anglického workshopu představili vlastní výtvory ostatním týmům.

Na vzdělávacím workshopu   se organizačně a metodicky podílel Goethe-Institut, náš dlouholetý německý partner projektu PASCH, který aktivně propaguje znalost německého jazyka v zahraničí, a na naší škole již 15 let finančně i metodicky podporuje výuku němčiny, kvalifikuje učitele a rozvíjí dovednosti studentů.

Myslíme, že se práce všem povedla, ale byla to vskutku náročná výzva!

Mgr. Lenka Schajerová