obchodní akademie český těšín

Basketbalový turnaj dívek na půdě polského gymnázia

Dne 11. října 2023 odstartovala druhá soutěž Poháru starosty pro střední školy v Českém Těšíně. Do této prestižní události se zapojilo všech pět místních středních škol, což přineslo napínavé basketbalové utkání a vzrušující chvíle pro všechny fanoušky.

Los přiřadil první zápas nám, a to proti loňským favoritkám – českému gymnáziu. Zápas začal velmi svižně a dívky se musely přizpůsobit přísným pravidlům profesionálních rozhodčí, kteří jim neodpustili žádné zaváhání. Hned na začátku bylo patrné, že dívky z českého gymnázia mají výborné basketbalové dovednosti, přesto jsme jim nedaly nic zadarmo, ale museli jsme se pořádně snažit.

Druhý zápas nás postavil proti polskému gymnáziu, jednalo se o vyrovnaný zápas, bohužel jsme však skončili s prohrou. Naštěstí náš tým získal sebevědomí ve třetím utkání proti střední škole AGEL, kterou jsme triumfovaly s bodovým skóre 20:6.

Výzvou se stal rozhodující zápas s Albrechtovou střední školou. Dívky šly do tohoto klíčového zápasu s obrovskou motivací, věděly, že nesmí prohrát, a s tímto odhodláním dokázaly obhájit bronzovou pozici.

Tato soutěž byla skvělým příkladem týmového ducha, odhodlání a sportovního nadšení našich dívek. Vyjadřuji velkou pochvalu všem hráčkám a zvláštní uznání patří naší nejlepší střelkyni, Markétě Motykové, za její vynikající výkony. Těšíme se na další soutěže v rámci Poháru starosty a věříme, že naše dívčí i chlapecká družstva budou pokračovat ve svých úspěších.

 

Bodové skóre:

Gymnázium – OA  16:5

Gimnazjum – OA   12:8

OA – SZŠ AGEL      20:6

OA – Albrechtova SŠ 12:6

Složení našeho týmu: 

Sára Branná, Eliška Datková, Klára Kocurová, Adéla Motyková, Natálie Kubaczková, Tereza Mynárzová, Barbora Kubinová, Markéta Halapatchová, Anastázie Mynárzová, Markéta Motyková, Krystyna Vinceová, Anetta Sikorová, Liwia Woźniak