obchodní akademie český těšín

Naděje a odhodlání

Holky vybojovaly 3. místo v krajském kole atletické soutěže.

Krajské kolo atletické soutěže nedávno přineslo mnoho emocí a vzrušení pro naše školské atletky. I přesto, že jsme musely čelit několika nečekaným výzvám, dokázaly jsme se umístit na vynikajícím 3. místě mezi šesti týmy, což je ohromný úspěch a důvod k hrdosti.

Start soutěže byl složitější. Musely jsme se obejít bez Viktorie Utíkalové, která onemocněla. Bylo jasné, že musíme některé disciplíny kombinovat, aby nám to bodově co nejméně uškodilo. Verča Belásová přešla z 200 m na 800 m a dvoustovku zastoupila Adéla Zwrtková, která se navíc postarala o kouli.

Ve skoku vysokém i dalekém se nám nedařilo podle očekávání, na okrese jsme si vedly lépe. Také jsme čelily problémům s kotníkem u Aničky Legierské. Anička byla však neuvěřitelně odhodlaná a svým výkonem nejen vybojovala bodový postup, ale i rekord školy.

Veronika Belásová, i přesto, že byla unavená po víkendových závodech, se dokázala vyhecovat a posbírat nejlepší body jako jednotlivec v našem týmu. Její oddanost a výkon byly inspirací pro ostatní atletky.

Každá z holek dala do soutěže maximum a byla důležitou součástí týmu. Ale největším emocionálním okamžikem tohoto krajského kola byla štafeta 4×200 metrů ve složení: Aga Martynková, Anička Legierská, Barča Kubinová a Verča Belásová. Se zatajeným dechem jsem sledovala jejich rychlé předávky a užívala jsem si, jak drží celou dobu čelní pozici. Byla to chvíle, která nás motivovala a dokázala nám, že spolupráce a bojovnost mohou přinést skvělé výsledky.

Gratuluji všem našim skvělým atletkám k úspěchu na krajském kole soutěže. Jsem hrdá na to, co společně dokázaly, a těším se na další sezónu, která nám přinese nové výzvy a možnosti. Náš cíl je jasný – dostat se až na republikové finále! Holky, máte na to!

J. Sikorová, TV

BODY – ODDÍLY

1.

Mendelovo gymnázium Opava

Dorostenky

7895,00

2.

Gymnázium Třinec

Dorostenky

7726,00

3.

Obchodní akademie Český Těšín

Dorostenky

7525,00

4.

Slezské gymnázium, Opava, p. o.

Dorostenky

7432,00

5.

SZŠ a VOŠZ Ostrava

Dorostenky

6960,00

6.

SPgŠ-SZŠ KRNOV

Dorostenky

6673,00