obchodní akademie český těšín

Projekt PASCH

Projekce filmu a jazykové workshopy

Poslední školní týden školního roku 2022-2023 přinesl žákům v rámci tematické projektové výuky Napříč školou nejedno překvapení. Patřilo k nim i jazykové kulturní dopoledne, jež proběhlo ve spolupráci s kavárnou AVION a naším německým partnerem Goethe Institutem.

Studenti 3. ročníků nejdříve zhlédli projekci filmu „Můj velký sen“, který dle skutečných událostí (koncem 19. století v Prusku) vypráví humorný příběh o tom, jak se mladý učitel snažil svými nekonvenčními vyučovacími metodami vnést do výuky angličtiny trochu nadšení a přivede žáky k novému sportu britského původu – k fotbalu.

Tematické konverzační workshopy, jež po filmu následovaly usilovaly netradičním způsobem o totéž. Studenti pracovali v týmech dostali se nejen „ke slovu“, ale zvládli se vyjádřit i pohybem, a tak významnou úlohu sehrály i míče, písemný projev, výtvarné koláže aj. aktivizující metody.

Všemi činnostmi se iniciátoři snažili v předprázdninovém čase u 31 žáků objevit a rozvinout nadšení pro cizí jazyky a jejich kultury. Tak – snad se nám to aspoň trochu podařilo…

Mgr. Lenka Schajerová