obchodní akademie český těšín

Pódiové skladby

Úterním dopolednem 11. dubna zněla naší tělocvičnou hudba a místo obvyklých „kraťasů“, pro tentokrát děvčata vyměnila sportovní trička a předvedla se divákům v rozmanitých out-fitech.

Konal se totiž 12. ročník soutěžní přehlídky pódiových skladeb.

V rámci hodin tělesné výchovy se každá třída1.-3. ročníků se podle daných kritérií připravovala na tematická pohybově-taneční vystoupení, která jsou každoročně nejen příslibem zábavy a projevem studentské recese, ale zároveň i přehlídkou pohybových dovedností našich žáků.

Do poroty přijali naše pozvání: zakladatelka této akce a bývalá učitelka tělesné výchovy a zeměpisu Mgr. Irena Dümlerová. Hodnotit nápady, technické provedení, kostýmy a další pomáhali tři naši absolventi Vendula Copanidisová a Sabina Eichnerová a mužský element doplnil Lukáš Bartošek.

Program sliboval mnohá překvapení.

Jako první se nám představila delegace důchodců z Babovřesk v podání třídy 3.A. Závan léta přinesl hawajský tanec1.A. Do Řecka nás vzala 2.A s hitem Mama mia. Následoval Lazy song třídy 2.B s opičkami, které nebyly vůbec líné. Gangterky alias C-Gang v podání 1.C nás vrátili v čase do 90.let. V minulosti jsme pak zůstali při tanci stařenek z 2.C a vydali jsme se na výlet do Paříže. Další v pořadí si pro nás holky, a také tři kluci z 3.B, připravili akční vystoupení, jež nazvali názvem Pitbullové. Holčičky z 1.B tancovaly jako Pandičky a v posledním soutěžním vystoupení si dal rozcvičku taťka Dave a jeho žačky.

Celým programem nás provázeli talentovaní moderátoři Amálka Cichá z 2.A a Zdeňek Kucza z 2.B. Kulturní zážitek zpestřili další nadaní studenti. S Kevinem Žigou jsme se zaposlouchali do tónů kytary. Maruška Šrubařová předvedla výrazový tanec, Maruška Ryboňová zazpívala o neposlušných teniskách a třešničku na dortu přišla slíznout recitující Karolína Jochymková a její „Kráva“.

Gratulace našim vítězům:

  1. místo – 3.B Pitbullové
  2. místo – 2.B Bruno Mars a opičky
  3. místo – 3.C Taťka Dave a jeho žačky
  4. místo – 1.A Hawai

Mgr. Jana Sikorová

3.B Pitbullové
2.B Bruno Mars a opičky
3.C Taťka Dave a jeho žačky
1.A Hawai