obchodní akademie český těšín

Silový čtyřboj - závěr sezóny

Konec března patřil posledním závodům v silovém čtyřboji v tomto školním roce. Tato soutěž je pro nás klíčová v boji o Pohár starosty města Č. Těšína. Družstva naší školy úspěšně procházela všemi koly až do republikového finále.
 
Děvčata postoupila jako nejlepší v kraji a chlapci z druhého místa za nepřekonatelnými hochy z Karviné. Děvčata, až na výkon z okresního kola, se neustále zlepšovala, aby 31. března předvedla svůj nejlepší týmový výkon. Verča Belásová a Klárka Paszová zaznamenaly své osobní rekordy. Verča se přehoupla dokonce přes 200 bodů a v historickém pořadí naší akademie je na sedmém místě. První rok se na soutěž velmi dobře adaptovala i Agáta Martynková, která se může do příštích let odrazit k lepší výkonům. Aga společně s Verčou přehodila medicinbalem 10 metrů a přepisovala školní statistiky. V republice se děvčata umístila na 12. místě z patnácti družstev. Holky měly velmi silnou konkurenci. V bodování družstev došlo hned k třem českým rekordům. Děvčata se nemají za co stydět. Do příštího roku hledáme ještě jednu sportovkyni, která by doplnila toto trio. 

Chlapci naší akademie posilují pravidelně, tudíž máme početnou a kvalitní základnu. Stejně jako děvčata, chlapci své výkony neustále posouvali, aby jejich týmový výkon z mistrovství ČR byl celkově pátým nejlepším na naší škole. V celkovém pořadí skončili hoši 8. ze čtrnácti družstev, ale potenciál mají, aby se v příštím roce posunuli do první pětky. Mimo jiné i mezi chlapci padly dva české rekordy. Jednalo se o velmi bohatý republikový ročník. Všichni hoši překonali své „osobáky“ (pouze Eda jej zopakoval), ale jde vidět, že příští rok budou ještě lepší. Eda Zaucha navíc obsadil 3. nejlepší republikové umístění ve vznosech na hrazdě. Dominik Heczko bojoval opět o rekord školy ve shybech, Filip Kujawa posunul svůj školní rekord v tlacích s činkou na 50 opakování a Lukáš Malyš měl solidní výkon na to, že se nominaci dověděl na poslední chvíli. Blahopřejeme a doufáme, že naši studenti budou na sobě neustále pracovat.

Všechny školní rekordy naleznete v kurzu na Moodlu (Sportovní klub OA) nebo na nástěnce u tělocvičny.

Mgr. Ondřej Zwierzyna