obchodní akademie český těšín

Regionální veletrh FIF letos už po pětadvacáté!

Po tříleté pauze způsobené covidem se letos konečně podařilo obnovit tradici regionálního veletrhu fiktivních firem a 28. března na půdě školy zrealizovat v pořadí už 25. ročník této akce.

Žáky školy i pozvané hosty čekal pestrý den plný obchodování, soutěžení, ale také inspirativních přednášek a workshopů.

Na veletrh přijelo obchodovat a poměřit své síly 13 fiktivních firem z Českého Těšína, Orlové, Ostravy, Přerova a ze slovenské Čadce. Na chodbách a ve třídách se tak nabízely zájezdy, cateringové či reklamní služby, energy drinky, čaje, výborné sušenky či nezničitelné silonky.

Firmy se utkaly v soutěžích o nejlepší prezentaci, veletržní leták a představení firmy v 90 sekundách v anglickém jazyce. Kromě těchto kategorií byla udělena cena publika pro nejlepší firmu na základě hlasování žáků naší školy. Konkurence soutěžících byla veliká a nebylo vůbec snadné vybrat ty nejlepší!

V porotě zasedli čtyři hosté z řad bývalých absolventů školy, kteří jsou dnes úspěšnými podnikateli či manažery. Jejich zpětná vazba při hodnocení soutěžních příspěvků, a také přednášky, které si pro nás připravili, byly pro žáky jedinečnou příležitostí načerpat inspiraci a nové poznatky.

Součástí doprovodného programu byl také workshop s podtitulem Objev v sobě podnikatele, kde si žáci nižších ročníků mohli vyzkoušet vymyslet a rozvinout vlastní podnikatelský nápad. Ale zda v sobě podnikatele skutečně objeví, ukáže až čas.

My se zatím těšíme na další ročník veletrhu, snad v příštím roce.

Za organizační tým veletrhu

Ing. Markéta Mrózková