obchodní akademie český těšín

Krajská soutěž v silovém čtyřboji dne 09.03.2023

Na kraji opět znělo jméno naší školy!

Do krajské soutěže vstoupilo dívčí i chlapecké družstvo s nevýhodou. Standartně soutěží čtyři závodníci a počítají se body třech nejlepších. Dívčí sestava nastoupila bez Natálie Samiecové, která přerušila docházku na naší škole a připravuje se na studijní pobyt v Japonsku. Hochy oslabila náhlá neúčast zraněného Lukáše Trombika. Taktika byla jasná, nepolevit v žádné disciplíně a vydat ze sebe maximum.

Svůj šťastný den měla Agáta Martynková, která pokořila své výkony ve šplhu a také v hodu plným míčem. Za svůj hod získala 2. umístění. Také Veronika Belásová sbírala diplomy. První místo vybojovala v trojskoku z místa a v kategorii dívek jako jednotlivkyň brala stříbro. Naše třetí bojovnice Klárka Paszová jela na svoji bodovou jistotu. Dívky věděly, že mají slušný součet bodů, ale netroufaly si pomyslet na první pozici. Sen se stal skutečností a jako nejlepší krajský dívčí tým vyhlásili naše slečny s výkonem 561b. Tentokrát se jednalo doslova o sladké vítězství, odměnou za prvenství jsme si pochutnali na výborném krémovém dortu.

Hoši ve složení Dominik Heczko, Eda Zaucha a Filip Kujava drželi své natrénované výkony. Eda svoje maximum ještě pokořil o dalších 5 bodů a s 210 body byl našim nejlepším borcem dne. Chlapci obsadili (599 b.) druhou pozici za bezkonkurenční Karvinou.

Obě družstva si vybojovala postup do dvoudenního republikového finále, které hostí ve dnech 30.-31.3. karvinská škola SŠTaS.

 

Mgr. Jana Sikorová