obchodní akademie český těšín

Silový čtyřboj - okresní kolo

Ve čtvrtek 15. února se v Karviné konalo okresní kolo silového čtyřboje, do kterého postoupila všechna tři naše družstva.

Děvčata měla bodově slabší den, ale i tak se podařilo Kláře Paszové zvítězit ve šplhu na tyči mezi všemi děvčaty. V celkovém bodovém hodnocení na třetím místě skončila Natka Samiecová. Dívčí tým obsadil bronzovou pozici a zajistil si postup do krajského kola.

Chlapecká družstva zabojovala. Chybělo pouze 1,5 bodu, abychom obsadili kromě stříbrné pozice i tu bronzovou. Na prvním místě skončil aktuální mistr republiky SŠTaS Karviná. Spousta našich hochů si vylepšila svá výkonnostní maxima. Přes hranici 200 bodů (to už je „něco“) se dostali hned 3 hoši. Dominik Heczko a Lukáš Trombik se zastavili na 206,5 bodech a Eda Zaucha dosáhl 205 bodů. Padly dva školní rekordy, Filip Kujawa výkonem 47 tlaků s činkou a Eda 50ti vznosy (2 cm mu chyběly, aby udělal ještě o vznos více). Těmito výkony byli nejlepší i v okrese. Kluci postupují do krajského kola, kde mají VELKOU ŠANCI ZABOJOVAT O POSTUP DO FINÁLE, pokud budou stále poctivě cvičit a nezraní se. Na Moodlu naleznete tabulky se všemi aktuálními školními rekordy, které se teď často přepisovaly.

Gratulujeme všem!

Mgr. Ondřej Zwierzyna