obchodní akademie český těšín

Best in English

30.listopadu 2022. proběhl 10. ročník mezinárodní online soutěže v angličtině, kterou známe pod názvem Best in English. Jejím patronem je Ministerstvo školství České republiky a je podporována mnoha významnými sponzory.

V odborné učebně se shromáždilo 17 žáků školy vybraných napříč všemi ročníky.  Velkým lákadlem pro ně byla hlavní cena, a to dvoutýdenní pobyt v Torontu v Kanadě.

Nominovaní studenti v měli možnost změřit své síly, resp. jazykové znalosti se studenty ze zahraničí. Hodinový test o 68 otázkách složený z gramatiky, poslechu a porozumění textu připravil team lektorů z českých prestižních univerzit.

Podle posledních zpráv se soutěže zúčastnilo kolem 22800 studentů z 709 škol z celého světa. Vyhodnocení testu se každému soutěžícímu zobrazilo ihned po ukončení testu, maximální počet, kterého mohli soutěžící dosáhnout, byl 118 bodů.

Za naši školu získala nejlepší umístění Veronika Wojnarová ze 3.A (90,5 b.), Livia Wozniak ze 3.C (89,5 b.) a Alexander Samek z 1.C (89 b.)

Gratulujeme těm nejlepším a ostatním děkujeme, že využili skvělou příležitost porovnat své znalosti s výsledky jiných studentů po celém světě.