obchodní akademie český těšín

Tematický workshop Axa Partners

Zúčastnit se tematického workshopu Výběr pracovního místa v rámci prezentace francouzské společnosti Axa  Partners, měli možnost studenti 4. B v úterý 15. listopadu.

Dvě personalistky (recruitment managers) uvedené společnosti, jež se zabývá asistenčním službami, provedly žáky všemi postupy, způsoby hledání a výběru pracovního místa. Studentům vysvětlily, čeho si mají hlavně při přijímacím pohovoru všímat, na co si dát pozor při výběru inzerátů. Zároveň všichni účastníci získali odkazy na některé pracovní portály. Lektorky v průběhu 2hodinového tematického workshopu žáky seznámily s formálními pravidly a správnými zásadami při tvorbě životopisu i motivačního dopisu.

Ve druhé části interaktivního workshopu, který se z velké části zakládal na vzájemné bezprostřední spolupráci přednášejících a studentů, byli budoucí žadatelé o pracovní místo poučeni o tom, jak se připravit na pracovní pohovor.

Účastníky byly způsob prezentace i výběr aktuálního tématu velmi kladně hodnoceny. Předpokládané pokračování zajímavého workshopu /se zpětnou vazbou na personalisty/ plánujeme v Ostravě, kde si vybraní studenti zkusí výběrové řízení nanečisto.

Ing. Petra Otipková

koordinátor spolupráce se zaměstnavateli