obchodní akademie český těšín

Florbalové turnaje O pohár starosty města Český Těšín

V rámci soutěže O pohár starosty města Český Těšín   se v úterý 8.11.2022 uskutečnil florbalový turnaj dívek, o 2 dny později statečně bojovali o dobré umístění naši chlapci. Soutěže zúčastnilo pět družstev: Albrechtova střední škola, Gymnázium Josefa Božka, Polské gymnázium im. Juliusza Słowackiego, Obchodní akademie Český Těšín a Střední zdravotnická škola AGEL.

Florbal – děvčata:

V náročném dopoledni jsme museli odehrát 4 zápasy a doslova se porvat o každý míček, vybojovat dobré postavení na hřišti a vytvářet různé kombinace nezbytné k útoku na bránu. Byli jsme tak svědky krásných akcí, oddanosti pro tým a bojovnosti, která se jen tak nevidí!

Nad gólem Barči Pawlitové ze 4.A žasli všichni na tribuně a určitě se na tuto akci jen tak nezapomenou 🙂

Ano, chybělo i trochu štěstíčka a místo 3 tyček mohly mít holky připsané 3 góly, ale tak už to v životě chodí. Gratulujeme ke krásnému 3. místu!

Florbal – chlapci:

V úvodu turnaje jsme hráli proti Gymnáziu J.B, které bylo favoritem turnaje. Přestože jsme prohráli 3:0, měli jsme i několik slibných šancí. V druhém utkání proti AGELu jsme měli trestuhodné tempo, které zdravotníci potrestali – a v druhém poločase jsme prohrávali 4:2. Kluci se semkli a zápas otočili na výsledných 5:4. Zápas s polským gymnáziem byl asi nejzajímavější. Hra se přelévala, dokonce jsme si vstřelili před koncem vlastní gól, a museli jsme opět srovnat krásnou trefou Jirky Martynka. Žel remíza nás stála 2. místo, náš soupeř měl po turnaji lepší skóre. V posledním zápase proti Albrechtovce jsme zápas kontrolovali a vyhráli 3:1. Nakonec jsme odcházeli s krásným bronzovým umístěním.

Děkujeme všem za skvělý sportovní výkon a reprezentaci naší školy.

 

Mgr. B. Kramačiková a Mgr. O Zwierzyna