obchodní akademie český těšín

Mezitřídní turnaje

Letošní rok jsme vstoupili do XVI. ročníku mezitřídních soutěží ve volejbalu a florbalu. To ukazuje, že sportovní zápolení naše studenty baví i pří náročném studiu. Nejspíše jako důsledek „nepohybu“ a stagnace veškerých aktivit po dobu téměř 2 let kvůli opatřením se do letošních soutěží přihlásilo minimum tříd. O futsalovou soutěž nebyl vůbec žádný zájem. 

Mezitřídní volejbalová liga

Odbíjenou se rozhodly zkusit 3 třídy. Ve finále se utkala 3.A (Profesoři) se 4.B (Kotečky). Sety byly vyrovnané, ale finální výsledek hovoří jasně pro 4.B, která zvítězila na sety 3:0 a zajistila si svou „věčnost“ na putovním poháru sdružení rodičů školy. 

Mezitřídní florbalová liga

Do XVI. ročníku florbalové ligy se přihlásila 4 družstva. Systém v základním kole každý s každým nahradil pavouk playoff. Utkání byla vyrovnaná a finále opět padlo na „sportovní“ třídy 3.A a 4.B. Díky neustálému odkládání zápasů se finále odehrálo již ve „svatém“ týdnu a někteří maturanti dali přednost přípravám na zkoušky. Maturanti do zápasu vlétli a brzo vedli 3:0 a vícebrankový náskok vydržel i do poločasu. Třeťáci se na závěr zmobilizovali, maturantům už došel dech a celé finálové utkání otočili na konečný stav 9:5. Po několika letech tedy pohár opět putoval do rukou studentů. V souboji o 3. místo se utkali 1. ročníky, ve kterých uspěla 1.B.

Individuální statistiky ovládl student zlatého týmu Matúš Kultan, který byl nejlepší střelcem, nahrávačem a tedy i vítězem kanadského bodování s 28 body. Nejlepším brankářem ligy byl vybrán Oskar Moráň z 1.B.