obchodní akademie český těšín

DEN PO DNI ... BERLIN 2022

V rámci projektu ERASMUS+ prožila skupina 12 studentů dva týdny v hlavním městě SRN. Ve spolupráci s GEB Berlin /Společnost pro evropské vzdělávání/ jsme s ohledem na epidemiologickou situaci absolvovali zajímavý program v oblasti odborného i jazykového vzdělávání.

Měli jsme možnost: seznámit se s principy a zvláštnostmi německého vzdělávacího systému, zúčastnit se vyučovacího procesu na odborné škole, navštívit německo-české instituce a zařízení, jež zohledňují princip česko-německé spolupráce a vést rozhovory s jejich zaměstnanci.

K nadstandardnímu programu patřila i návštěva kulturně-historických památek, které spoluvytvářejí tradiční obraz Berlína jako současné moderní evropské metropole.

Máte-li zájem dozvědět se o našem pobytu mnohem víc, prolistujte přiložený dokument našeho 40stránkového deníku Erasmus Berlin 2022 (.pdf).

Chcete-li vědět ještě víc, zhlédněte internetové odkazy, které informují o naší přítomnosti v Evropském domu: Cesky Tesin – SchülerInnen der Handelsakademie aus Tschechien im Europäischen Haus – Gesellschaft für Europabildung.

A pokud by vás zajímalo i něco netradičního, začtěte se do „berlínského speciálu“ dubnového vydání školního časopisu MATES.

Mgr. Lenka Schajerová