obchodní akademie český těšín

Lyžařský kurz

Konečně jsme mohli po 2 letech vyjet s 1. ročníky na lyžařský kurz! 

Kam? Karlov pod Pradědem

Kdy? 20.2. – 25.2. 2022

Lyžák očima studentky:

Kdybych měla „Lyžák“ shrnout několika větami, vypadalo by to nejspíš nějak takto.

Rána byla velice náročná nejen proto, že byl budíček již v sedm hodin a my měli co dělat, abychom odlepili své oční víčka, ale služba si dala dost záležet na tom, aby nás vytáhla z postelí.

Řada na snídani byla vskutku nezvládnutelná, leč když jsme ji vystáli, mohli jsme nabrat síly na celé dopoledne. Po snídani bylo pouhých třicet minut abychom jsme se připravili na lyžování. Mělo to svůj důvod: Být na sjezdovce co nejdřív a využít skvělé sněhové podmínky.

Na sjezdovce jsme byli rozdělení do čtyř skupin, dle schopností a dovedností. Lyžovalo se každé dopoledne a odpoledne kromě středy, poněvadž to byl odpočinkový den. Odpoledne se šlo na procházku, poznat lépe okolí, a hlavně doplnit své „zásoby“ do obchodu. Kdo chtěl přece jen využít čas strávený na horách naplno, mohl jít na večerní lyžování.

Po večeři následoval večerní program. Na každý večer měly jednotlivé skupinky za úkol vymyslet zábavu pro zbylou mládež. Musím přiznat, že každý ji měl velice originální.

Večerky byly na naše poměry příliš brzy – říkali jsme si začátkem kurzu. Leč ke konci jsme byli za ně neskutečně vděční a pochopili jsme, že pár hodin spánku navíc se po tak velkém fyzickém vyčerpání hodí.

Lyžařský kurz se mi velice líbil. Užila jsem si ho na maximum. Seznámila se spoustou nových kamarádek a kamarádů. A lépe poznala svou třídu, jak z té horší stránky, tak z té lepší. Jsem ráda, že se „lyžák“ uskutečnil a kdyby byla další taková možnost se ho zúčastnit, určitě bych neváhala a jela zas.

Karolína Jochymková 1.C