obchodní akademie český těšín

Naše škola v krajském kole opět „na bedně“

Po měsíčním odstupu pokračovala soutěž v silovém čtyřboji v Karviné, tentokrát proběhl krajský přebor. Za naši akademii bojovaly dva dívčí týmy a jeden chlapecký.

S výsledkem byly spokojeny především dívky A skupiny, které obsadily 2. místo i za bezkonkurenčním gymnáziem z Opavy.

Veronika Belásová (1.B), Klára Slowiková (1.A), Klára Paszová (2.C) a Eliška Koštovalová (3.A) překonaly dokonce vítězky z okresního kola – SOŠ ochrany osob a majetku z Karviné. Tímto si vysloužily postup do finále ČR společně s vítězkami.

Dívky B skupiny Barbara Struhárová z 1.C, Markéta Motyková z 1.C, Aneta Pavlasová z 2.C, Michaela Gomolová z 4.C sice na pódiovou pozici nedosáhlo, ale určitě to byla dobrá zkušenost a motivace pro příště.

Chlapci se účastnili krajského kola v oslabené sestavě. Všichni se zlepšili v trojskoku, ostatní disciplíny se pohybovaly ve zhruba stejných výkonech. Ovšem ve finálním součtu se chlapecké družstvo dostalo na 10. nejlepší umístění naší školy. Lukáš Bartošek obsadil bronzovou pozici ve své disciplíně vznosech. Jindra Lupinski výrazně pokořil své osobní bodové maximum a Lukáš Trombik jej vhodně doplnil. Karviná opět vítězem kola, ale na 3. místo nás posunula SŠ Agel z Těšína. Čekáme a uvidíme, jestli chlapci dostanou divokou kartu do republikového finále. Toto kolo bylo určitě náročnější, ale všichni to zvládli s přehledem a s krásnými výsledky.           

Mgr. J.Sikorová , Mgr. O.Zwierzyna