obchodní akademie český těšín

Okresní 4boj

Po dlouhé pauze naši sportovci opět soutěžili. Karvinská Střední škola techniky a služeb pořádala soutěž v silovém čtyřboji. Za naši školu jeli bojovat dívky i chlapci. Hvězdy minulých ročníků již ukončily studium na naší škole, a tak jsme hledali nové talenty v řadách mladších ročníků.

Původním plánem bylo vyslat dokonce dvě dívčí družstva, ovšem nemoc dvou závodnic změnila situaci, proto „na ostro“ bojovala jen jedna čtveřice dívek ve složení: Veronika Belásová (1.B), Klárka Slowiková (1.A), Barbara Struhárová (1.C) a Klárka Paszová (2.C). Mimo soutěž testovaly závodní prostředí Markéta Motyková (1.C) a Aneta Pavlasová (2.C). 

Děvčata získala výborné výsledky, o 1 bod skončila na stříbrné pozici s počtem 506 bodů. Individuálně se dařilo Klárce Paszové a Verči Belásové, které obsadily v celkovém součtu bodů 2. a 3. mezi všemi dívkami.

Chlapci šli do soutěže v obměněné sestavě. Borce Lukáše Bartoška (4.C) doplnil další maturant, Jindra Lupinski (4.A), který poslední měsíce mohutně posiluje. V tělesné výchově své silové přednosti ukázala dvojice z 1.A, Lukáš Trombik a Dominik Heczko. Chlapci převedli velmi pěkné výkony, kterými obsadili stříbrnou pozici. Nejlepším závodníkem byl Lukáš B., který se blížil dvousetbodové hranici a získal za 38 vznosů ocenění druhého nejlepšího výkonu. Ostatní hoši měli na bod vyrovnané výkony.

Teď už jen trénovat, abychom v krajském kole bodovali ještě lépe.

Mgr. Ondřej Zwierzyna, Mgr. Jana Sikorová