obchodní akademie český těšín

Beseda s odborníkem z praxe

Z absolventa obchodní akademie – úspěšný spolumajitel reklamní společnosti

Jak začít podnikat, jak získat kapitál, jak být úspěšným a mnoho dalších otázek, zodpověděl studentům 3. ročníku Ing. Tomáš Šurlák, MBA.

Náš úspěšný absolvent popsal začátky svého podnikání na střední škole a uvedl všechny kroky, které musel učinit při rozjezdu nové firmy.

V současné době je Tomáš spolumajitelem reklamní společnosti zabývající se výrobou bannerů, samolepek, obrazů, tapet, textilií, obrazů, polepů aut, autobusů či tramvají. Do jara letošního roku byla jeho činnost cílena zejména na velkoodběratele.

V dubnu 2021však založil vlastní e-shop s nabídkou reklamních předmětů i pro drobné zákazníky. Tato iniciativa byla vyvolána jednak zájmem zákazníků a jednak byla reakcí na uzavření prodejen z důvodu nepříznivé epidemiologické situace.

Firemní prezentace byla doplněna fotografiemi výrobků i výrobních zařízení, které jsou při práci v reklamní společnosti využívány.

Zajímavé setkání se uskutečnilo 12. 10. 2021 a jeho cílem bylo motivovat naše studenty k podnikavosti a ukázat jim reálný vývoj firmy od nápadu až po konečnou realizaci.

Podle zpětné reakce studentů byla přednáška zajímavá a přínosná.

Ing. Petra Otipková